Династията Карино, намери своя Император.

В предстоящия „Дюн: Част втора“ на реж. Денис Вилньов, към Тимъти Шаламе и Зендая ще се присъедини и легендата Кристофър Уокън. Той влиза в ролята на Шадам IV, император на Познатата вселена.

Изборът на Уокън запълва голяма дупка от предстоящия филм. Той се присъединява към новобранците Флоранс Пю („Черната вдовица“), която ще се потопи в ролята на дъщеря му, Ирулан. Остин Бътлър (звездата на предстоящия „Елвис“) ще бъде Феид Харконен или предполагаемия наследник на династията Харконен.

Вилньов и Джон Спатс се завръщат, като сценаристи за продължението.

Императорът не се появява в първия филм. Въпреки това, той е катализатор за историята.

Първият филм бе истински риск за Legendary и Warner Bros. Режисьорът настоя за разделяне на романа на две части, за да може да го екранизира по правилния начин. Те финансираха само първата, с надеждата, че ще се окаже достатъчно популярна, за да привлече зрителите и да напълни боксофиса. В крайна сметка „Дюн“ донесе над $400.6 млн. в световния боксофис, бе номиниран за 10 награди Оскар, включително за най-добър филм и спечели 6 статуетки.

Снимките по „Дюн: Част втора“ се очаква да започнат по-късно през 2022г. с очаквана премиерна дата на 20.10.2023г.

Носителят на Оскар за поддържаща мъжка роля Кристофър Уокън, спечели статуетката за „The Dead Hunter“ през 1978г. За последно го гледахме в хит-поредицата на Apple TV Plus „Severance“ и „Outlaws“ на Amazon Prime Video.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

82 + = 92