grown_ups_twoПремиера в България: 06.09.2013г.
Световна премиера: 12.07.2013г.
Жанр: Комедия
Продължителност: 101 минути
Формат: 2D
Сценарист: Тим Хърлихи, Адам Сандлър, Фред Улф
Режисьор: Денис Дуган
В ролите: Адам Сандлър, Кевин Джеймс, Крис Рок, Дейвид Спейд, Салма Хайек, Мая Рудолф, Мария Бело, Ник Суордсън
Разпространител: Александра филмс / Happy Madison Productions

Адам Сандлър, Крис Рок, Кевин Джеймс и Дейвид Спейд отново обединяват сили за продължението на хитовата комедия “Дърти хлапета”.
С надеждата за по-спокоен живот Лени Фейдър (Сандлър) се премества със семейството си в малкото градче в което е израснал заедно с най-добрите си приятели Ерик, Маркъс и Кърт. Ежедневието в провинцията е далеч по-спокойно от това в Лос Анджелес и Лени е уверен, че това ще окаже позитивно влияние на децата му. Но броени дни след настаняването си в новия дом той и тримата му наскоро пристигнали приятели откриват, че нещата са се променили доста през изминалите години.
Освен, че се сблъскват с местни полицаи, диви животни и неуравновесени жители Лени, Ерик, Кърт и Маркъс са принудени да докажат, че младежкия им дух все още не ги е напуснал. Срещата им с група колежани, предвождани от самоуверения Анди (в ролята Тейлър Лаутнър), се превръща в отправната точка на голям брой забавни недоразумения, неочаквани сблъсъци и изненадващи разкрития за провинциалния живот.
Режисьор на “Дърти хлапета 2” е Денис Дюгън, а във филма участват още Салма Хайек, Ник Суордсън, Мария Бело, Патрик Шварценегер, Анди Самбърг, Мило Вентимиля, Джон Ловиц и баскетболната звезда Шакийл О’Нийл.

[tabs title=““ active=0 event=“click“]
[tab title=“Трейлъри“]
[/tab]
[tab title=“Галерия“]


[/tab]
[tab title=“Новини“] Новини за филма тук[/tab]
[tab title=“Още за филма“]
Информация за продукцията

 След като се мести със семейството си в родния град, Лени (Адам Сандлър) установява, че понякога няма оттърване от откачалките след пoредица близки срещи със старото и новото поколение местни хулигани, шизофренични автобусни шофьори, почерпени ченгета на ски и 400 костюмирани купонджии.

Кълъмбия Пикчърс представя режисираната от Денис Дюган продукция на  Хепи Медисън, „Дърти хлапета 2”. Продуценти на филма са Адам Сандлър и Джак Джарапуто. Сценарият е дело на Фред Улф, Адам Сандлър и Тим Хърлихи.

ЗА ФИЛМА

 Адам Сандлър, Кевин Джеймс, Крис Рок и Дейвид Спейд се събират отново в един екип за „Дърти хлапета 2”.

През 2010 „Дърти Хлапета” разбива бокс офис класацията като отбелязва приходи в размер на 260 милиона, което го превръща в най-успешния филм в дългогодишната кариера на Адам Сандлър. Оказва се, че Адам Сандлър е не по-малко популярен в чужбина, където филмът реализира 100 милиона приходи.

И така, след повече от 10 години комедийни блокбастъри, Адам Сандлър прави нещо което никога преди не се е случвало – поредица. Режисьорът Денис Дюган който работи девета по ред продукция с Адам Сандлър, отбелязва: „Вълнуващо е да съберем всички заедно. Всички герои и взаимоотношения бяха толкова дълбоки и забавни, че бяхме сигурни, че ще има какво още да разкажем за тях. Чувството е като да навестиш стар приятел.”

„Беше като надиграване.”, споделя Крис Рок за повторното събиране на актьорския екип. „Исках да съм по-забавен от Спейд, Спейд искаше да е по-забавен от Кевин, а Кевин искаше на свой ред да е по-забавен от Адам. Неможеш да се спреш ако си комик. Позитивната страна на нещата, според мен, е че всички заедно ставахме по-забавни.”

Адам Сандлър изпълнява отново ролята на Лени Федър. Скорошното пътуване на „голямата клечка” от Холивуд до родния му град и срещата с някогашните приятели, му разкриват кои са истинските неща в живота. Това е назабравим урок. „Лени напуска работата си в Холивуд и се мести в родния си град заедно с цялото семейство.”, разказва Дюган. „Той иска децата му да израснат в нормално място, вместо сред безумието на Холивуд.”

Кевин Джеймс играе Ерик Ламенсов, който във филма се изправя пред най-големия си страх. „Филмът разказва как, в известна степен, тези хора изживяват отново младостта си и вече като възрастни се изправят пред неща, които не са им се случили на младини.”, обяснява Джеймс. „Моят герой, навремето така и не се е осмелил да скочи от една огромна скала. Лени и момчетата не ме оставят да се спотайвам….и когато съм изправен пред предизвикателството, трябва да преборя младежките си страхове.”

Крис Рок е в ролята на Кърт Макензи. Докато в първия филм си седи вкъщи, то в „Дърти хлапета 2” той вече ходи на работа, не че си личи. „Той е кабелен техник, но подобно на всички кабелни техници, е особено изобретателен в стремежа си да свърши възможно най-малко работа – “Ще бъда на адреса между обяд и четири”, след което изчаква до момента, в който няма кой да му отвори. Почуква, никой не отваря и хоп, оставя бележка за презаписване.”, обяснява Рок.

Героят на Дейвид Спейд, Маркъс Хигинс, в известен смисъл си получава заслуженото в „Дърти хлапета 2”. В първия филм, животът, който винаги е искал, необвързан и свободен, не е толкова задоволителен, колкото този на приятелите му, въпреки, че те имат семейства.”, обяснява Спейд. „Е, във втория филм, той открива, че свободният живот, така желан от него, не е толкова лесен и свободен, колкото си е въобразявал. Оказва се, че той има син, когото не познава и момчето идва в града за да прекара известно време с непознатия му баща. Освен това хлапето е на 18 и определено му е бясно.”

 Ник Суордсън отново ще разсмива публиката като Ник. „Направо бях втрещен, че ще работя с толкова много невероятни хора и се радвам, че станах част от всичко това.”

СЪПРУГИТЕ

 Салма Хайек е в ролята на съпругата на Лени, Роксана. Тази модерна жена заменя Ел Ей с живот в малко градче на Източното крайбрежие. „Тя единствена се чувства не на място.”, разказва Хайек. „Останалите герои са израснали заедно. На нея й е необходимо малко време за да открие мястото си в новия й дом.” Хайек споделя, че за всички е било достатъчно вдъхновяващо да бъдат на снимачната площадка за да дадат всичко от себе си като комици. „Бях впечатлена колко забавни бяха всички. Шакил О’Нийл бе откритие за мен – той е направо неустоимо смешен, а в този филм е по-забавен от всякога.”

 Мая Рудолф играе Дийн Макензи, съпругата на героя  на Крис Рок. „Крис е един от най-забавните и умни хора, които можеш да срещнаш приживе, така че да работя с него винаги е било мечта.”

 Мария Бело e Сали Ламонсоф. Тя споделя, че да работи в продукция на Адам Сандлар е неповторимо преживяване. „Разполагаш с толкова свобода. Адам и останалите очакват да импровизираш с героя си. Не всеки опит ще влиза във филма, но това е ОК, защото някои от импровизациите остават и  се оказват най-забавните.”

ГРАДЪТ

 Александър Лудвиг, който участва в „Игри на глада”, изпълнява ролята на Брейдън сина на Маркъс. „Брейдън е синът, чието съществуване Маркъс не е подозирал, но Брейдън не знае това.”, разказва Лудвиг. „Той живее с представата, че Маркъс през цялото време е знаел и просто е пренебрегнал сина си. Още от самото начало, отношенията им са доста обтегнати благодарение на годините, през които Брейдън е трупал гняв срещу баща си. Беше забавно да играя ролята на този заплашителен герой.”

            Все пак ябълката не пада по-далече от дървото. „Той е уголемено копие на Маркъс.”, описва го Лудвиг. „Той е наследил дългата коса и козята брадичка, но напълно засенчва баща си.”

            Легендата на Националната баскетболна академия, Шакил О’Нийл се превъплъщава в ролята на офицер Флузо, защитник на добрите граждани на Стантън, Кънектикът. Ролята на Шак прераства от епизодично включване до истинска подържаща роля.  „Страхотно е, че се запознах с Адам и работих с него.”, споделя звездата. „В първата сцена бях малко нервен и трябваше да превключа на баскетболен режим. Видях Адам, Крис и Дейвид и си казах: „ОК, ето ти ги Джордан, Бърт и Меджик. Просто си свърши работата, Шак. Така и направих. Надявам се на всички да им хареса.”

            Колин Куин и Тим Медоуз се превъплъщават отново в ролите си от „Дърти хлапета”, заедно със Стив Бушеми и Дан Патрик. „Те олицетворяват възмездието в първия филм. И разбира се все още живеят в града, те винаги ще живеят в града, така че се появяват отново, необикновени както винаги.”, разкрива Дюган.

            В актьорския състав влизат и децата от първия „Дърти хлапета”: Джейк Голдбърг, Камерън Бойс и Алексис Никол Санчес като децата на семейство Федер; Ада-Никол Сангер и Франк, и Морган Гиндерич като децата на семейство Ламансоф и Наджи Джитър, и Чайна Ан Маклейн като децата на семейство Макензи. „Забавно е да видиш децата отново. Те всички са порастнали.”, споделя Дюган. “Децата вече са тийнейджъри, а тийнейджърите, които последно си видял, вече са завършили училище. И какво се очаква да направят? Ами да се измъкнат от вкъщи.”

            В истинския живот, ситуацията също се е променила за младите актьори. „Когато подбрахме тези деца преди четири години, те всички бяха просто деца, които пристигнаха с майките и бащите си.”, спомня си Дюган. „Сега като планирахме „Дърти хлапета две” беше лесно със Салма и Кевин, но Камерън е в предаването на Дисни, „Джеси”, а Чайна се е превърнала в звезда в шоуто A.N.T. Farm!  В момента тя е супер известна. Всички останали деца също са поели по своя път. Те са по-известни от нашите звезди!”

                                                                                                                                                           

ЗА ПРОДУКЦИЯТА – ДЕКОРИ И ЛОКАЦИИ

  За снимките на „Дърти хлапета 2”, екипът отново се установява в северен Масачузетс, където е заснет и първият филм. Създателите на филма избират градовете Марбълхед и Суомпскот за декори на град Стантън, Кънектикът.  Историческата част на Марбълхед и околностите, включително „Олд Таун Хаус”, „Абът Хол”, бизнес площите по „Уошингтън стрийт”, „Атлантик Авню” и „Оушън Авеню” и съседните училища са превърнати в родния град от детските години на Лени Федър и приятелите му. Местният магазин за играчки става „Ред Ароу Дайнър”, а галерията една пресечка по-надолу, бутикът на Роксан Хермоса. Междувременно в осемакровия парк „Гетчъл Плейграунд”, където има бейзболно, футболно и баскетболно игрище, екипът изгражда сладоледената къща. „Приехме като комплимент факта, че хората идвах при нас, поръчваха си сладолед и не разбираха защо не им сервираме.”, спомня си Озбърн.

В Суомпскот са използвани гарата, местното училище и различни къщи и улици, а „Мериан Колидж” е превърнат в къщата на братството на университета „Бърнстън”.

Най-впечатляващо е изграденото в Суомпскот звуково студио, простиращо са на площ от 45 000 кв. М., където се помещава задният двор на семейство Федър, заедно с басейна и дървесната къща. „Така и не открихме къща с подходящ заден двор.”, споделя Дюган. „Дори и да бяхме намерили такава, трябваше да снимаме вечерен купон в продължение на 6 седмици през нощта. Затова построихме звуково студио. Така нямаше да обезпокоим гражданите и снимахме през деня – по-лесно се получава актьорите да са забавни в три часа на обед, отколкото в три сутринта.”

Решаването на задачата започва след като екипът открива подходяща къща с голям преден двор. В последствие, те изграждат съответстващ заден двор. „Гърбът на истинскта къща беше точно на океана. Имаше красив преден двор, но нямаше заден. Направихме модели на задния двор по образец на къщата. Използвахме стотици малки статуетки за сцената с големия бой. Нанасяхме промени заедно с Денис и Адам, докато не постигнахме окончателния вариант. Междувременно изградихме модели и за звуковото студио, така че двете да могат да съставят едно цяло.”

Как построяваш звуково студио? С изобретателност. „Направихме го от товарни контейнери.”, разкрива Дюган. „Беше с височина три контейнера, широчина 175 фута и 250 фута дължина. После сложихме огромна тента за покрив с осветление; издигнахме гърба на къщата, положихме трева, дървета и плувен басейн. Получи се по-голямо пространство от най-голямото студио в Холивуд и стана страхотно.”

„От доста време се занимавам с това и трябва да кажа, че с декора на задния двор в „Дърти хлапета 2” се гордея най-много.”, споделя Озбърн.

КАСКАДИТЕ

 Скот Роджърс (координатора на каскадите) споделя, че ролята му се променя от началото на продукцията до нейния край: „Когато вече бяхме готови, бях удивен колко много бяхме свършили. Обикновената семпла комедия се оказа изпълнена със скокове от високи скали, търкаляща се гума и епична битка.”

Според Роджърс скокът от скала е стандартно изпълнение, ако си професионален каскадьор. „Всъщност ние се хвърляме във водата с доста неудобно облекло.”, обяснява той.

„Това беше една от най-добрите сцени, в които съм имал удоволствието да се снимам. В кой друг филм ще имаш възможност да скочиш от 50 фута скала?”, споделя Александър Лудвиг.

В друга сцена, Дейвид Спейд се търкаля в автомобилна гума. „Това беше предизвикателство – ако актьорът  влезе напълно в гумата, зрителят няма да може да го види. Така че трябваше да направим реквизитна гума, в която Дейвид да не се скрива напълно, но все пак да изглежда като истинска гума. Трябваше също така да можем да монтираме камера вътре. Ние всъщност го завъртяхме в гума надолу по улицата. Това е една от онези сцени, в които е по забавно когато виждаш, че актьорът наистина се е снимал. Когато Дейвид беше вътре, ние напълно управлявахме гумата – теглихме я с кола. После с дубльор я теглихме нагоре с 18 мили в час. Беше много забавно.”, разказва Роджърс.

Дъглас споделя, че Спейд не е бил напълно съгласен да участва в каскадата: „Трябваше първо аз да го направя. След като видя, че стареца се справя, се засрами и склони да го направи.”

За сцената с боя на партито са ангажирани много каскадьори и фрирънъри в хореографията на действието. „Трябваше да заснемем 300 човека. Отне ни седмица да отработим всички отделни малки схватки в сцената.”, обяснява Дюган.

Сцената с партито има още един забележителен епизод. „Искахме някой да се спусне със ски от покрива и да се бухне по корем в басейна. „И Питър Данте каза: „Аз ще го направя!”, спомня си Дюган. „Разбира се не го направи изцяло сам – беше вързан с осигурителни въжета. Все пак се пльосна по лице във водата. Лицето и корема ме заболяват като си го помисля.”

 Въпреки, че в „Дърти хлапета 2” има повече екшън от очакваното, според Роджърс има как да се получи по-добре: „Ако направим „Дърти хлапета 3 D”, това вече ще е върха.”

ЗА АКТЬОРСКИЯ СЪСТАВ

 Адам Сандлър (Лени Федър/сценарист/продуцент) се радва на феноменален успех като актьор, сценарист, продуцент и музикант. Филмите на Сандлър са донесли над 3 млрд. приходи в световен мащаб. Роден в Бруклин, Ню Йорк и отгледан в Манчестер, Ню Хемпшир, Сандлър за пръв път се изявява в комедийния жанр на 17-годишна възраст в комедийните клубове в Бостън. Оттогава той редовно прави представления в клубове из целия щат, докато следва изящни изкуства в Ню Йорксия университет.

            Продуцентската компания на Сандлър Happy Madison Productions, която основава съвместно с Джак Джирапуто се превръща в самостоятелно студио, което работи в почти всички направления на филмовата индустрия. Happy Madison Productions стои зад филми като: „Дюс Бигалоу: Европейското жиголо” (Deuce Bigalow: European Gigolo), „Дики Робъртс: Бившата звезда” (Dickie Roberts: Former Child Star), „Пол Бларт: Ченгето на мола” (Paul Blart: Mall Cop).

Той дава гласа си на Дракула в анимацията на Sony Pictures, Hotel Transylvania. Предстои му да се снима с Дрю Баримор в ненаименованта все още комедия на Warner Bros. С режисьор Франк Корачи. Преди това, Сандлър изпълнява роли във филмите: „Любовта в мен” (Reign Over Me), „Щрак” ( Click), „Свободна игра” (Longest Yard), „Спенглиш” (Spanglish), „50 първи срещи” (50 First Dates), „Психаротерапия” (Anger Management), „Гроги от любов” (Punch-Drunk Love), за която е номиниран за награда „Златен Глобус”.

 Кевин Джеймс (Ерик Ламонсоф) продуцент, сценарист и актьор в поредица хитови комедии като: „Пол Бларт: Ченгето на мола” (Paul Blart: Mall Cop), „Опашати сватовници” (Zookeeper), „Тежка категория” (Here Comes The Boom). Джеймс работи със Сандлър върху „Обявявам ви за законни Чък и Лари” (Now Pronounce You Chuck and Larry). Джеймс пробива в киноиндустрията с роля в „Хич” през 2005.

 Крис Рок (Кърт Макензи) е носител на четири награди „Еми” и три „Грами” и е 5-ти в класацията на Comedy Central.  Първата му роля в игрален филме е в „Ченге от Бевърли Хилс 2” (Beverly Hills Cop II). По-късно той създава, продуцира и участва с роля в комедията CB4 през 1993. Кариерата му включва роли във филми като: „Бумеранг” (Boomerang), „Ню Джак Сити” (New Jack City), „Доктор Дулитъл” (Dr. Dolittle), „Смъртоносно оръжие 4” (Lethal Weapon 4), „Догма” (Dogma), „Лоша компания” (Bad Company), „Свободна игра” (The Longest Yard).

 Дейвид Спейд (Маркъс Хигинс) e номиниран със Златен Глобус през 2000 за работата си в сериала „Само за снимка” (Just Shoot Me). Той озвучава Грифин в „Хотел Трансилвания” (Hotel Transylvania). Спейд участва също в: „Резервите” (Benchwarmers), „Дики Робъртс: Бившата звезда” (Dickie Roberts: Former Child Star), „Джо Парцала” (Joe Dirt).

Деивид Спейд е роден в Бирмингам, Мичиган и израства в Скотсдейл, Аризона. Кариерата му започва с представления на живо в комедийни клубове. По-късно дебютира в телевизията в „Съботно неделно шоу” (SNL).

 Салма Хайек (Рокса Чейс-Федър) е изградила име като плодотворна актриса, продуцент и режисьор в киното и телевизията. Тя е номинирана с Оскар, Златен Глобус, САГ и Бафта в категориоята „Най-добра женска роля” за представянето й във „Фрида” на режисьора Джули Таймор. Последните филми, в които се снима са: „Диваци” на Оливър Стоун и „Тежка категория”, в който играе и Кевин Джеймс.

 Мая Рудолф (Дийна Макензи) е известна от „Съботно вечерно шоу”, в което участва над седем години. Тя играе в The Way, Way Back, който печели възторжени коментари на фестивала Сънденс. Рудолф играе в „Шаферки” (Bridesmaids), който е номиниран с Оскар® и Златен Глобус®.  Тя е сред актьорити озвучили „Опашати сватовници” и „Шрек Трети”

 Мария Бело (Сали Ламонсоф) е пленила публиката с разнообразни роли във филми като: „Убиецът на шанса” (The Cooler), „Тъмно минало” (A History of Violence), „Световният търговски център” (World Trade Center), „Благодаря за пушенето” (Thank You for Smoking), и „Читателският клуб на Джейн Остин” (The Jane Austen Book Club).

 Ник Суордсън (Ник) е комик, който съчетава ролите на актьор, сценарист и продуцент. Веднъж привлякъл вниманието на компанията Happy Madison Productions, той бързо се интегрира и участва в създаването на филми като: „Момчето на баба” (Grandma’s Boy), „Резервите” (Benchwarmers)  и „Обявявам ви за законни Чък и Лари” (I Now Pronounce You Chuck and Larry).

 ЗА СЪЗДАТЕЛИТЕ НА ФИЛМА 

 Денис Дюган (режисьор) е талантлив режисьор, чиято кариера обхваща над две десетилетия. Филмите му са донесли над 1 млрд. долара в световен мащаб. Той печели репутацията си с филми като: „Щастливият Гилмор” (Happy Gilmore), „Баща-мечта” (Big Daddy), „Стилист от запаса” (You Don’t Mess with the Zohan) и  „Обявявам ви за законни Чък и Лари” (I Now Pronounce You Chuck & Larry).

 Джак Джарапуто (Продуцент) е един от най-успешните продуценти в Холивуд. Негово дело са продукции като: „Дърти хлапета” (Grown Ups), „Пол Бларт: Ченгето на Мола” ( Paul Blart: Mall Cop), „Приказки за лека ноща”  (Bedtime Stories), „Стилист от запаса” (You Don’t Mess with the Zohan), „Обявявам ви за законни Чък и Лари” (I Now Pronounce You Chuck & Larry), „Щрак” (Click), „Свободна игра” (The Longest Yard),50 първи срещи” ( 50 First Dates),Психаротерапия (Anger Management), „Баща-мечта” ( Big Daddy) и др.

 Фред Улф (Сценарист) е сценарист на „Дърти хлапета” заедно с Адам Сандлър. Той е и режисьор на филмите: „Флиртология” (The House Bunny) и „Дивното диво” (Strange Wilderness). Кариерата му започва като сценарист на „Съботно вечерно шоу” (Saturday Night Live) между 1992 и 1997.

 Бари Бернарди (Изпълнителен продуцент) е изпълнителен продуцента на филмите: „Браво момчето ми” (That’s My Boy), „Джак и Джил” (Jack and Jill), „Опашати сватовници” (Zookeeper), „Жена назаем” (Just Go With It), Пол Бларт: Ченгето на мола” (Paul Blart Mall Cop) и др.

 Тео Ван де Санд (Директор фотография) е работил заедно с режисьора Денис Дюган в продукции като „Жена назаем” (Just Go With It), „Баща-мечта” (Big Daddy).  След като завършва Холандската филмова академия, Ван Де Санд започва да работи като директор фотография в родната си Холандия през 1972. До сега е бил директор фотография на над 50 игрални и документални филма. Последният филм, който заснема в Холандия, The Assault, печели Оскар® и Златен Глобус® в категорията „Най-добър чуждестранен филм”.

[/tab] [tab title=“Рецензии“] Скоро [/tab][/tabs]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

73 − 68 =