Повече от 20г. Дуейн Джонсън гради репутация на здраво работеща, мускулеста, екшън-комедийна звезда. Способността му да привлича зрители в кината бе неуспорима. Новият филм „Red One“ на Amazon MGM е на път да се превърне в изключително скъпо приключение, благодарение на другото лице и проблемно поведение на Скалата.

Официалната премиера бе насрочена за Коледа през изминалата година. Официалните причини за отлагането бяха стачките. Истинската история е далеч по-сложна.

Проблемите около продукцията се завъртат покрай непрекъснатото закъсняване на Джонсън и липсата на професионализъм в продуцента от 7 bucks productions Hiram Garcia (в поддържащи роли са Крис Евънс и носителят на Оскар Джей Кей Симънс). Това е предизвикало нарастване на бюджета до $250 млн. или иначе казано сума, по-скоро присъща на супергеройските филми.

Според източници от продукцията Дуейн се е появявал на снимачната площадка с до 8 часа закъснение. Това е принуждавало екипа да снима около героят му с дни. От предходни филми той е създал навик да пикае в бутилки от вода, за да пести време. Това е притеснявало хората от екипа.

На снимачната площадка, докато е далеч от караваната си и му се налага да пикае, НЕ използва обществени тоалетни. Пикае в бутилки от вода Voss и екипът или асистентът му , след това трябва да я изхвърлят- споделя член на продукцията’Бъ

Сценарист е Крис Морган (работил с Джонсън по „Бързи и яростни“). Режисьор е Джейк Касдън (работил с Джонсън по „Джуманджи“).

Говорител на MGM Amazon отрича обвиненията към Скалата.

Хроничните закъснения на Джонсън са добре документирани. От късно появяване на фен събития, до напускане на снимачна площадка за да тренира за 3 часа.

По-рано през месеца закъсня с три часа за основното събитие по време на КечМания 40. За двете предхождащи го фен срещи, той закъсня средно с по два часа. Това предизвика освиркване от хората и критика от местната преса във Филаделфия.

Вице президента на WWE отрече закъснението.

На снимачната площадка средно е закъснявал с по 7-8 часа на ден. Пропускал е дори цели, снимачни дни. Това е надуло бюджета с допълнително $50 млн, твърдят хора отвътре.

Беше истинска катастрофа. Един ден, той просто не се появи и се наложи екипа да снима около него.

На Дуейн просто не му пука.

В официалните изявления се твърди, че не е закъснявал повече от час.

Старта на снимките е отлаган два пъти поради ангажиментите му към сериала „Young Rock“ и дългите прес обиколки за „Черния Адам“.

Според източници от продукцията, по време на снимките на „Ballers“ за HBO, Джонсън е закъснявал между 3 и 4 часа на ден, карайки над 100 човека да го чакат за нищо. През Март 2017г. е закъснял 6 часа за същия сериал.

Според източници на продукцията, през 2018г. за „Rampage“ той е закъснявал средно между 4 и 5 часа на ден. Един от другите актьори си е записвал колко е закъснял Джонсън всеки ден.

Той официално отказва да работи повече от 4-5 дни на ден, за да има 3 часа за тренировки в залата. 

Това е довело до конфликти с партньорите му. По-известните от тях са тези с Вин Дизел за „Бързи и Яростни“, както и Райън Рейнолдс за „Red Notice“, който веднъж го е чакал 5 часа за да се появи. Когато е дошъл са се изпокарали и Джонсън е напуснал снимачната площадка. След това не са си говорили с години.

По време на COVID карантината, Джонсън е нарушавал стриктните протоколи многократно. Докато са снимали „Red Notice“ е летят до дома си, за да се наслади на барбекю с приятели и да хване COVID. След което се е връщал, само за да бъде диагностициран и провали всичко.

По време на снимачния период на „Red Notice“ той е използвал бюджета на филма и снимачните площадки за да заснеме рекламни материали и промота за собствената си компания и марка Текила.

Дуейн Джонсън и Хиръм Гарсия

Хиръм Гарсия е брат на Дани Гарсия- бившата съпруга на Джонсън. Той е дългогодишен, личен асистент на Джонсън. Многократно е повишаван в различни длъжности, но според източници е неспособен на друго, освен да се грижи за Дуейн.

След дълги разговори и главоблъсканици, бившия Супермен- Хенри Кавил, уволнява Дани Гарсия, като негов мениджър. Според източници Хиръм е нает за продуцент само защото се очаква да може да работи кротко с Джонсън.

„Skyscraper“ от 2018г. и „Черния Адам“ са да филма с Джонсън, набелязани за блокбастъри и провалили се финансово и в очите на критиката.

Предстои му да влезе в малък филм на А24 „The Smashing Machine“. Биографичен, за боеца Марк Кер. Режисьор е Бен Сафди, а Джонсън ще работи с колежката си от „Круиз в джунглата“ Емили Блънт. Снимките започват този месец.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 82 = 90