Премиера в България: 08.11.2019г.
Световна премиера: 30.10.2019г.
Жанр: Хорър
Продължителност: 151 минути
Формат: 2D
Сценарист: Майк Фланаган
Режисьор: Майк Фланаган
В ролите: Юън Макгрегър, Ребека Фъргюсън, Джейкъб Трембли, Брус Грийнууд, Кайли Къран, Зан Маккларнън
Разпространител: Александра Филмс / Warner Bros.

Години след събитията от „Сиянието“ (романа от 1977 г., филма от 1980 г.), възрастният вече и алкохолизиран писател Дан Торънс (Юън Макгрегър) среща младо момиче със сили, подобни на неговите. Той се мъчи да я предпази от сектата-култ „True Knot”, членовете на която искат да живеят вечно – и за целта си измъчват надарени деца до смърт.

Дан е измъчван от спомените за баща си и преживяното в хотел „Панорама”. Тoй успява да си намери работа в старчески дом, където успокоява хората в техните последни мигове. Така започват да го наричат „д-р Сън“. Дан се запознава с Абра Стоун (детето-актриса Кайли Къран), момиче с изключителна дарба, и поддържа с нея мистична психична връзка.

Силите на номадското племе „True Knot” нарастват, като „вдишват“ енергията на другите, излъчвана от тях тогава, когато достигат до болезнена смърт. Те изглеждат безобидни, повечето са стари и сякаш са вързани за своите каравани. Но всъщност са полу-безсмъртни същества – вампирска група, оглавявана от Роуз Капелата (Ребека Фъргюсън).

 

Доктор Сън

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 16 = 21