Jurassic world BGЕдва преди няколко години оригиналния ДЖУРАСИК СВЯТ на Стивън Спилбърг овърша световните екрани в 3D. Но днес вече говорим за цяла нова глава в приключенския франчайз…. Големия въпрос е  дали да се отдадем на негова 3D прожекция или да спестим някой и друг лев и да гледаме филма на 2D? Това разбира се в случай, че изобщо имаме възможност да избираме….

Ние сме тук за да ви помогнем в избора….

В много отношение, напредъка на 3D технологията в ХОЛИВУД, се базира на филми, като Джурасик свят. Допълнителното измерение винаги е работило най-добре , когато има много екшън и случващи се неща на екрана. Можете да сте сигурни, че филма притежава изключително много от това. Не само, че това е точния филм, за 3D, но е и точния филм за гледане на възможно най-големия екран.

JURASSIC-WORLD

Въпреки ранните новини, че филма ще бъде сниман в 3D, по всичко личи, че това така и не се е случило. Компанията Stereo D фигурира във финалните надписи само и единствено по отношение на конвертирането на филма. Но все пак филма винаги е бил плануван за показ на 3D и на 2D. И е направен брилянтно.

Може би смятате, че с филм като ДЖУРАСИК СВЯТ, пълен с експлозии, екшън, размахващи се опашки, разтърсващ екрана рев на праисторически животни…. ще ни изуми с изключително силни ефекти „Отвъд екрана“? Е… за съжаление не е така. Да има няколко момента, в които елементи от филма, сякаш напускат очертанията на екрана и навлизат в залата, но фокусът е изключително, върху другия аспект на 3D-то, а именно….

Дълбочината на образите. Може да не съумява да създаде ефекта, че динозаврите ще прескочат в залата всеки момент, но усещането за дълбочина на образите е изумително. Особено на IMAX. Режисьора използва огромен набор от мащабни кадри на целия парк и неговите открити пространства… а усещането е сякаш можеш да скочиш в екрана и да тичаш на воля с километри….. Дори по прикритите сцени в гората, създават изключително усещане за по-голямо пространство и възможност динозавър да изскочи от всякъде във всеки един момент.

hr_Jurassic_World_3

Проблема със тъмните 3D очила в салона продължава да бъде проблем за яркостта на триизмерните прожекции. За щастие филми, като ДЖУРАСИК СВЯТ се случват на ярка, дневна светлина, на открито… Дори сцените в затворени пространства или след като слънцето залезе са деликатно осветени и проблема с яркостта не стои на преден план.

ДЖУРАСИК СВЯТ е класически пример за филм със много силна отправна точка за следене. Фокусът върху конкретни елементи на екрана е на лице през целия филм и окото на зрителя не се рее, търсейки какво да гледа. Така се предотвратяват евентуални здравословни проблеми, главоболие, мигрена. Нещо, което определено не успяхме да кажем за „САН АНДРЕАС“ в една от миналите ни публикации тук.

jurasic_world_3

ТОЧКИ:

Вписва ли се?- 5/5

Плануване и усилия- 4/5

Ефект „Отвъд екрана“- 2/5

Дълбочина на образите- 5/5

Яркост- 5/5

Здраве- 5/5

ОБЩО: 26 от 30 възможни

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

19 + = 23