Дисни вече натрупаха огромна печалба, след като купиха Lucasfilm през 2012г. за $4 млрд. Вложението вече е възстановено и са напред в приходите. Всичко това без да броим мултимедията и мърч-а, който контролират след придобиването правата върху „Междузвездни войни“, една от най-известните и обичани марки в поп културата.

Нещата вътре започват да се сгорещяват обаче. Катлийн Кенеди е криейтив директор на кино продукциите, а Джон Фавро пое наблюдението и развитието на продукциите за малък екран (разбирай Disney +). Той всъщност контролира само „Мандалореца“ и всичко, свързано с него. „Оби-Уан Кенби“, „Андор“, „Ландо“, „The Alcolyte“ се развиват в друг период и не са част от уестърн вселената на Мандо.

Фавро обаче има много работа по „Мандалореца“ „The Book of Boba Fett“ и „Асока“. Дейв Филони става все по-влиятелен зад кулисите, особено със своите познания за гнездото „Междузвезни войни“. Човекът от индустрията, който често цитираме и в cineboom, Даниел Ричман твърди, че Фавро иска Lucasfilm да стоят настрана от неговите сериали по Disney +. Той иска да взима решения сам и ръководи всичко според своите убеждения, въпреки че усещането ни е това по-скоро да не се случи.

“Jon Favreau wants Lucasfilm to back off and let him [be] full hands-on on this universe,” – сподели ричман.

Да не забравяме, че Фавро е служител. Той отговаря пред Lucasfilm и пред Disney. Това е техния свят и окончателната дума не е негова. Вече сме виждали как компанията се справя с подобни служители. Самите те обаче са научили уроците си от непрекъснатото уволняване и назначаване на нови режисьори, сценаристи и т.н. през годините. „Мандалорецът“ и неговите spin-off поредици са по-скоро отроче на Джон Фавро. В края на деня истината е една- всички отговарят на големия Бос.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

68 + = 72