Джимон Хонсу е на 58г. и има две номинации за Оскар. Той е една от звездите на премиерния „Шазам! Яростта на боговете„. Въпреки успехите си, актьорът се бори за честно заплащане непрекъснато и някога е бил сериозно измамен от Оскарите.

Кариерата му започва през 90-те на миналия век. От тогава е получил 2 номинации за Оскар. Големият пробив идва през 97-ма с „Амистад“. През 2004 идва и първата номинация за Оскар с ролята му във „В Америка“.

Може би бях подранил. Ако филмите ми бяха излезли днес, по-скоро вече отдавна щях да съм спечелил Оскар.

Големите роли в кариерата му бяха във време, когато Холивуд все още не притискаше церемониите за липса на „разнобразие“ сред спечелили и номинирани.

По подобен начин се е почувствал и при втората му номинация за Оскар през 2006г. Леонардо Дикаприо печели номинация за главна мъжка роля а Джомон Хонсу за поддържаща в „Кървав диамант“.

Бе супер нечестно. Днес се говори за „белите Оскари“, но имаше време в което никой не ме подкрепяше. Нито моите хора, нито медиите, нито индустрията. Сякаш всички ми казваха, че трябва да съм доволен, че изобщо съм получил номинация.

Джимон все още трудно успява да заработи своите пари. Непрекъснато му се налага да се доказва, че струва.

Непрекъснато ме мамят, от към заплащане и работа. Идват при мен с изключително ниска топка. Казва ми, че имат толкова малко за ролята, но много ме обичат и смятат, че ще мога да дам много на ролята. Филм след филм, това е истинско мъчение. Все още очаквам ролята, която да ми бъде заплатена- честно.

Една компания обаче се е държала изключително коректно с Джимон.

Сред всички, DC Universe ме уважаваха. Ролята ми от първия до втория филм бе разширена и получих много повече екранно време.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

84 − 75 =