Бъдещи филми от поредицата окончателно остават под въпрос. Актьорът съди продуцентите на блокбастъра от 2013г. Той твърди, че му се дължат поне $10 млн. все още неизплатени компенсации.

Делото бе входиране в петък, 30.07.2021г. във върховния съд на Лос Анджелис. В него обвиняемите са Nu Image, Millennium Media и Padre Nuestro Productions. Бътлър твърди, че те са спечелили десетки милиони от „Код: Олимп„, но са отказали да му платят и цент от печалбата. А това е разписано в предварителния договор между страните.

Освен, че беше звездата на филма, той бе и продуцент. Заглавието донесе над $170 млн. в боксофиса. Честа практика е звездите да получават част от боксофиса на филма. При блокбастърите, сумата често надвишава самата заплата на актьора.

Джерард твърди, че продуцентите не са възнамерявали да му дадат неговия дял. Те са представили резултатите от боксофиса по абсолютно манипулиран начин пред него, за да повярва, че не му се дължи нищо. Според него, те са нарушили договора и той търси обезщетение от над $10 млн. Търси дело пред съдебни заседатели.

Делото идва на гребена на вълната от вече заведено такова срещу Дисни от Скарлет Йохансон и предстоящо такова от Ема Стоун, отново срещу Дисни.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

14 − 4 =