Носителят на Оскар Уошингтън е докоснал много актьори по всевъзможен начин. Един от тях е покойната звезда от „Черната пантера“ – Чадуик Боузман. Докоснал го е директно и индиректно. Двамата никога не са се появявали заедно на екран. Дензъл обаче бе режисьор на „Ma Rainey’s Black Bottom„, който донесе на Чадуик посмъртна номинация за Оскар. Както много други в бизнес и Уошингтън не е знаел за битката на покойната звезда с рака, допреди неговата смърт. Сега, покрай премиерата на „The Tragedy of Macbeth“ той проговаря за съвместната им работа и как Чадуик е крил болестта си по време на продукцията.

Преди години Дензъл Уошингтън е платил стипендията му, докато Чадуик е учил Оксфорд, превръщайки се в трамплин за кариерата му след това. Двамата не се срещат дълги години след това. Когато най-сетне това се случва, двамата мъже моментално се обикват още на първата си среща лице в лице. За съжаление времето им заедно бе кратко. В свое интервю пред Variety, той коментира работата му с Боузман на снимачната площадка на „Ma Rainey’s Black Bottom“, докато актьорът е криел неизлечимата си болест.

Той беше мъж наравно с всички останали. Страдаше тихо. Направи филма и никой не разбра. Аз не разбрах. Никога дори не измрънка по темата. Просто си свърши работата. Чудех се дали има нещо нередно, защото изглеждаше слаб и изморен понякога. Нямахме идея. Всъщност не бе ничия работа. Постъпи правилно, като запази всичко за себе си.

Бащинския инстинкт на Уошингтън е проработил, усещайки, че има нещо нередно със звездата във филма му. Въпреки това не е душил наоколо и не се е промъквал зад гърба на Боузман, за да „разследва“.Уважил е правото му на лично пространство и живот, позволявайки му да се справи с болестта си по неговия си начин. Дензъл си спомня, колко съсредоточен и издръжлив е бил Чадуик за да завърши филма без специално отношение или съжаление.
Виола Дейвис също е споделяла, че е трябвало да подобрява играта си, за да е в синхрон с тази на Чадуик в последния му филм „Ma Rainey’ black bottom „. 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 3 =