Новата оригинална HBO Max поредица „Да спасим краля“  ще има премиера в стрийминг платформата на 9 септември. Една история за шпиони, конспирации и договори за мълчание, разказана от свидетели на случките и експерти… Поредицата в три части разкрива как държавната машина се стреми да защити бившия крал на Испания Хуан Карлос I и да прикрие неговите скандали. Сериалът е продуциран от Mandarina за HBO Max.

Включвайки повече от 50 интервюта от първо лице с журналисти, политици, бивши тайни агенти и бивша любовница, документалната поредица в три части предоставя задълбочен поглед върху един основополагащ период от испанската история.

Този интимен портрет на дълго управлявалия суверен – от 1975 г. до 2014 г. – изследва една многостранна и противоречива фигура. Хуан Карлос I е монарх, който, за официалната история е сложил край на 40-годишната диктатура на Франсиско Франко, но в крайна сметка абдикира и напуска Испания против собствената си воля, за да спаси наследството и честта на короната.

Мигел Салват, Ханка Кастелицова и Антонио Трашорас са изпълнителни продуценти за HBO Max. Копородуценти са Campanilla Films, S.L., подкомпания на Mandarina.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 1 =