Още на ниво трейлъри и след третия поред такъв (за който CINEBOOM писа тук), „Батман“ на реж. Мат Рийвс вече изглежда по-добър от трилогията за Черния рицар. Последния трейлър ни даде много по добро усещане за историята и общия тон на филма. Феновете имаха възможност да се насладят на начина, по който екшъна ще бъде представен. Сигналите до този момент са изключително добри.

Да, ще видим и героя срещу поне три от най-незабравимите злодеи от митологията му- Гатанката (Пол Дейно), Пингвина (Коли Фарел) и Жената-котка (Зоуи Кравиц). От същото това последно видео става ясно и друго- Гатанката знае самоличността на Батман. Знае, кой е всъщност Брус Уейн.

Показания екшън до момента е невероятна демонстрация на това, което ни очаква. От видяното съдим, че тази адаптация ще надскочи в това отношение всички преди нея. Включително трилогията на Кристофър Нолън.

Новият филм се е поучил от всички свои предшественици, за да избере подходът, по който екшъна да се представи. Режисьорът е приел цялата театралност и я е смесил с бруталния реализъм от трилогията на Нолън. От видяното до момента съдим, че е успял да постигне правилния баланс. В един от кадрите виждаме Батман на Робърт Патисън да пребива жестоко член на една банда, а в друг кадър виждаме един много кинематографичен похват, легендарен за филмите по комикси- Батман се приближава към Пингвина а зад него е огнен ад.

Към този момент все още не са ясни качествата на филма, като общо цяло. Трейлърите обаче съумяват да изградят желание у феновете да искат да гледат лентата в мига, в който излезе. Смесването на театралност и реализъм е огромно предимство, което Мат Рийвс притежава пред останалите филми за Батман. По отношение на екшън епизодите, към този момент изглежда „Батман“ успява да превърне в по-добри от тези на трилогията за Черният рицар.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

78 − 75 =