Гледай първи откъс от „Мегалополис“ на реж. Франсис Форд Копола

Премиерата е по време на кино фестивала в Кан на 17.05.2024г.

Носителят на Оскар режисьор на „Кръстникът“ сам финансира проекта, чиито бюджет е $120 млн. Звездния актьорски ансамбъл включва и номинираният за Оскар Адам Драйвър („Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър“). Филмът е трябвало да бъде подарък за съпругата на Копола, която за съжаление почина преди месец.

В своя профил в Instagram, режисьора сподели:

„Мегалополис“ винаги е бил филм, който посвещавам на любимата си съпруга Елинор. Много се надявах да отбележим рождения и ден на 04.05.2024г. заедно. Не е било писано, за това нека споделя с всички вас един подарък, от нейно име!

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Francis Ford Coppola (@francisfordcoppola)

Героят на Адам Драйвър- Цезар, е на път да се самоубие. На ръба на сграда, той протяга единия си крак в пропастта и точно преди да се оттласне, изкрещява :“ВРЕМЕ СПРИ!!!“

Светът около него замръзва и той внимателно стъпва обратно на сградата.

В свое интервю пред GQ, Копола сподели:

Това е любовна история. Една жена е разделена в лоялността си към двама мъже. Дори не само към тях. Всеки мъж идва със своите философски принципи. Единия е баща и, чиито възгледи са класически и се доближават до Марк Аврелий. Другия е любимия и, който е враг на бащата. Той е прогресивно мислещ и иска да скочи в бъдещето и да намери истинската същност на хората.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 2 =