Звездата от „Бързи и яростни“, „Хрониките на Ридик“ и „Трите Хикса“ е обвинен в поредица от престъпления, включително сексуално посегателство, от бивша асистентка. В документи, внесени в съда в Лос Анджелис, Аста Джонасън, бивша асистентка в компанията на Дизел „One Race“, го обвинява в сексуално посегателство, полова дискриминация, умишлено причиняване на стрес, създаване на враждебна, работна атмосфера, неправилно прекратяване на договор, отмъстителност и възпрепятстване на правосъдието. В последствие той се е опитал да прикрие всичко това. В исковата молба са посочени още сестрата на Дизел- Саманта Винсънт, директор на One Race, самата компания и множество нейни неназовани служители.

Аста Джонасън

Инцидента довел до това дело се е случил в края на септември 2010г. в хотел Свети Реджис. Дизел е накарал Джонасън да чака, докато приключи със забавлението с жени, доведени от клуб в хотела. След като си тръгнали, той е инициирал действия, които Джонсън многократно, устно е отказвала и се е опитвала да избегне. Няколко часа по-късно тя е уволнена с обаждане по телефона от президента на One Race- Саманта Винсънт. Тя твърди, че друг високостоящ в One Race е искал от нея същите неща, буквално дни преди инцидента.

До сега тя е мълчала, защото е бил притисната да подпише споразумение. През 2022г. в САЩ минава закон под наименованието „Speak Out Act“. Той позволява на оцелели след сексуално посегателство да заобикалят такива споразумения, за да се търси справедливост за такива престъпления случили се през или след 2009г.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

78 − = 73