От библейски истории, като изгубените племена на Израел, до исторически мистерии, като търсенето на Ел Дорадо – и от исторически личности, като Клеопатра, една от най-видните кралици в древността, до съвременни градски легенди като, Голямата стъпка, йети и зомбитата – новият сезон на „Митове: Великите мистерии на човечеството“ по Viasat Historyот 14 март – изследва необясними събития и древни легенди, като археолози, историци и дори авантюристи се опитват да разгадаят митовете.

„Втората световна война – жените на фронта“ – поредица в три части от 18 март – изследва безстрашието и неизвестните истории на забележителните жени пилоти, журналистки, партизанки и шпионки, които са се сражавали, летели и загинали през Втората световна война.

Митове: Великите мистерии на човечеството
Премиера от четвъртък 14 март в 22:00 ч.

Сезон: 3
Брой епизоди: 12 x 60 мин.
Жанр: Документален/ древна история/ експедиции
Оригинално заглавие: Myths: Great Mysteries of Humanity
Година: 2023

Големите митове са ни завладявали от хиляди години; необясними феномени, места, забулени в мистерия, и супергерои ни удивляват, но какво би било, ако легендите се окажат нещо повече от измислица? Изследователи по целия свят работят за разкриването на най-големите мистерии на нашето време. Във всеки епизод от този сериал учените откриват древни гробници, изследват артефакти и тръгват на експедиции в търсене на произхода на легендите. От библейски истории, като изгубените племена на Израел, до исторически мистерии, като търсенето на Ел Дорадо – и от исторически личности, като Клеопатра, една от най-видните кралици в древността, до съвременни градски легенди като, Голямата стъпка, йети и зомбитата – този сериал изследва необясними събития и древни легенди, като археолози, историци и дори авантюристи се опитват да разгадаят митовете.

Втората световна война – Жените на фронта
Премиера от понеделник 18 март в 22:00 ч.

Брой епизоди: 3 x 60 мин.
Жанр: Документален/ исторически/ биографичен/ военен
Оригинално заглавие: WWII – Women on the Frontline
Година: 2023

Този сериал от три части изследва безстрашието и неизвестните истории на забележителните жени пилоти, журналистки, партизанки и шпионки, които са се сражавали, летели и загинали през Втората световна война. Сериалът хвърля най-накрая светлина върху някои от най-опасните, смели и неписани истории на жените, водещи битката, противопоставяйки се на очакванията, преодолявайки предразсъдъците и често превъзхождайки своите колеги.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 7 = 14