Различен! Много различен! Това са първите думи изплували в съзнанието ми след края на новия сезон.

„Бриджъртън“ сезон 1 бе изключителен риск за Netflix и Шонда Раймс, но той се оказа успешен. Цветен, изпълнен с всевъзможни щуротии, включително НЕ бяла кралица. Първият сезон на култувата поредица, базиран на първия роман от книгите, се превърна във феномен за стрийминг гигантът.

Липсата на Реге Жан-Пейдж бе осезаема този сезон. Херцогът, озарил с присъствието си миналия сезон, остави огромна дупка в този. Обясненията на Дафне за отсъствието му минават някак доста смотано и в никакъв случай НЕ ГО извиняват. Актьорът прави изключително рисковано, но оправдано решение да НЕ СЕ завърне към поредицата. Направеше ли го, щеше да го застигне стигмата на Джейми Дорнан и неговият Крисчън Грей от „50 нюанса сиво“.

Къде отиде целия този секс и голотии в „Бриджъртън“ сезон 2″? След стелещите се тела и провокации в миналия сезон, тук любовната игра почти отсъства. Дали причината за това е Антъни Бриджъртън и актьорът зад него? Ролята се изпълнява от Джонатан Бейли, който е гей в живота. 

Разнообразието от цветове, раси, размери и нрави в актьорския ансамбъл расте и новите две тъмнокожи дами в главните роли са прекрасен придатък към феерията на „Бриждъртън“. Едуина е млада, красива и блуждаеща девойка, докато сестра и Кейт е някак зряла, сдържана и грижовна. Енергията между двете е на майка и дъщеря и именно от там се заформя интригата на сезона. Въпреки, че е по-зряла, Кейт не може да диктува на сърцето си.

Джонaтан Бейли е очарователен в ролята на Антъни Бриджъртън и се справя феноменално с основната задача- в нито един момент това, че знам действителната сексуалност на актьора, не ми попречи да повярвам на героят му. Химията между него и тази на Кейт Шарма бе осезаема. Антъни бе наистина влюбен. Кейт също. Джонатан е мъжкар и е абсолютно способен да изнесе сезон на гърба си. Подобно на друг открит гей в Холивуд, Люк Евънс, Джонатан е изключението, показващо че можеш да бъдещ такъв в живота и да играеш хетеросексуален мъж в главна роля и същевременно с това да си способен да изнесеш цялата продукция на раменете си.

Интригата около Пам и нейното алтер его, бе интригуваща и сладурска, като в първия сезон. Колин и останалите Бриджъртън продължават да бъдат вълнуващо и цветно семейство. Историята с таткото бе новост и това допълнително засили усещането към Антъни за мъжът в семейството.

Кралицата и нейните балове, пищните цветове, злато и раздрънканите кавъри на актуални парчета, особено „Wrecking ball“ на Майли Сайръс, продължават да са запазена марка на сериала и да носят неподправения му дух.

Любовта е във въздуха, английската аристокрация и нейните привички са под светлините на прожекторите, драмата около задълженията на Антъни Бриджъртън и онова, което диктува сърцето му са център на случващото се в новия сезон. Но сексът липсват. Голите тела липсват. Онова, което залепи зрителите за екран в първия сезон и ги провокира да не спират да го обсъждат,  очакваха че ще видят и тук. То обаче липсва. Задължително ли е това да е нещо лошо? Това, че вторият сезон е толкова различен му придава някаква неподправена очарователност и го превръща в бижу със собствен блясък .

„Бриждъртън“ е подновен за сезон 3, където сериалът ще проследи историята от третата книга от поредицата. Сезони 1 и 2 са достъпни за всички потребители на Netflix.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

84 − = 76