Билети за „Убийците на цветната луна“ и „Екзорсистът“ в предварителна продажба

Прожекциите в „Люмиер“ и „Одеон“ са част от програмата на Синелибри

Билети за още две внушителни филмови продукции от тазгодишната програма на кино-литературния фестивал Синелибри тръгват в продажба от 4 септември в столичните арткина „Люмиер“ и „Одеон“. Става дума за дългоочаквания нов филм на Мартин Скорсезе, озаглавен „Убийците на цветната луна“, с Леонардо ди Каприо и Робърт де Ниро в главните роли, и за „Екзорсистът: Вярващият“, пряко продължение на култовия хорър от 1973 година.

Убийците на цветната луна“ е епичен разказ за племето осейдж в щата Оклахома, САЩ, на което петролът носи огромно богатство през 20-те години на XX век. Благополучието на индианците привлича бели пришълци, представители на едрия бизнес и организираната престъпност. Те започват да манипулират и изнудват хората от племето, да крадат всичко, до което се домогнат, преди да прибегнат към хладнокръвни убийства. Този потресаващ период става известен като „Големият терор“ и предизвиква несравнимо по своя мащаб разследване на ФБР. В резултат на това е разкрита една от най-мрачните конспирации в американската история. Филмът беше излъчен в Кан и е сред най-очакваните заглавия на годината, както и вероятен претендент за „Оскар“.

Билети за „Убийците на цветната луна“ може да си набавите оттук:

Кино „Люмиер“

20 октомври УБИЙЦИТЕ НА ЦВЕТНАТА ЛУНА, https://epaygo.bg/1921479463
27 октомври УБИЙЦИТЕ НА ЦВЕТНАТА ЛУНА, https://epaygo.bg/2951248182

Кино „Одеон“

21 октомври УБИЙЦИТЕ НА ЦВЕТНАТА ЛУНА, https://epaygo.bg/3294662147
23 октомври УБИЙЦИТЕ НА ЦВЕТНАТА ЛУНА, https://epaygo.bg/9569922595

Другото впечатляващо заглавие е „Екзорсистът: Вярващият“, пряко продължение на култовия хорър от 1973 година, адаптация по романа „Заклинателят“ от Уилям Питър Блати. Носителката на „Оскар“ Елън Бърстин влиза отново в кожата на Крис Макнийл – героинята, която е завинаги променена от случилото се с дъщеря й Регън (Линда Блеър) преди пет десетилетия. Режисьор на лентата е Дейвид Гордън Грийн, който е и съсценарист заедно с Питър Сатлър, Скот Тиймс и Дани Макбрайд. Освен иконата Бърстин във филма ще видим Дженифър Нетълс, Лесли Одъм, Лидия Джует, Ан Доуд. Любителите на жанра трябва да са сигурни, че ги очаква изключително завладяваща и ефектна история с интелигентно разгърнат сюжет.

Билети за „Екзорсистът: Вярващият“ може да си набавите оттук:

Кино „Люмиер“, 13 октомври ЕКЗОРСИСТЪТ: ВЯРВАЩИЯТ, https://epaygo.bg/4118394420

Кино „Одеон“, 25 октомври ЕКЗОРСИСТЪТ: ВЯРВАЩИЯТ, https://epaygo.bg/2883079952

Билетите за всички предвидени прожекции в рамките на Синелибри на двата филма в София са в продажба от понеделник, 4 септември. Зрителите могат да се възползват от early bird цена не по-късно от 14 септември, след което билетите ще се продават на редовни цени. От 13 и 20 октомври двата филма ще са в регулярно разпространение във всички кина от „Форум Филм България“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

52 + = 56