Спасяване на дивите животни в Канада
Започва от неделя, 12 септември, в 14:00 ч.

White Pine Pictures, Marine Mammal Rescue marketing photos of cast at Kitsilano Beach and sea lion at the Vancouver Aquarium.

Група ветеринари и техници по красивото тихоокеанско крайбрежие на Канада са посветени на спасяването на живота на дивите морски бозайници и пускането им на свобода. Тяхното мото? „Всяко животно има значение“.

Водени от всеотдаен и компетентен ветеринарен лекар, квалифицирани експерти защитават тюлени, костенурки, делфини, видри, морски лъвове от широк спектър от животозастрашаващи опасности. Те работят неуморно, за да спасят стотици ранени животни всяка година, да се грижат за тях, докато оздравеят, и да ги пуснат обратно в дивата природа. Спасяването на животните и тяхната свобода в дивата природа е мисията на Спасителния център за морски бозайници „Оушън Уайз“.

Рубрика: Сезон на океаните
Всеки понеделник до петък от 6 септември, в 21:00 ч.

Picture shows: Close-up of wave

Нека се потопим в невероятните и загадъчни истории на океаните на Земята и да изследваме видовете, организмите, обществате и царствата на създания с всякакви форми и размери – от сини китове до планктон. От красивите екзотични крайбрежия до екзотичните острови, научаваме за хората, чиито живот е повлиян от океаните, до които живеят. Насладете се на изумителното изследване на нашата планета от полюс до полюс, Европа до Америка и Азия до Южна Америка.

Тихият океан
Започва от понеделник, 6 септември, всяка делнична вечер в 21:00 ч.

Тихият океан – най-големият океан на Земята, се разпростира на 155 400 000 кв. км вода – от САЩ на изток до Австралия на запад. Той обхваща половината свят и гъмжи от живот. Посещаваме открития океан – огромно пространство, което покрива нашата планета със синьо одеало.

Потапяме пръсти в плитчините, за да изследваме най -големия коралов риф в света, насочваме се към скалите, плажовете и носовете на бреговете на Тихия океан, за да посетим мечки, раци и морски крави и да завършим нашето епично пътешествие в непрогледните дълбини при едрооките, зъбати и прозрачни обитатели на дъното.

Най-дивият океан на Земята
Започва от понеделник, 13 септември, всяка делнична вечер в 21:00 ч.

Атлантическият океан познава много върхове и спадове. Гмуркаме се, за да открием теченията, дълбините и климатичните крайности на този величествен воден обект. Гълфстрийм влияе на всичко, до което се докосне – от гърбатите китове, раждащи се в Карибите, до китовете убийци, заграждащи гигантски плитчини херинга в северната част на Арктика. Ако се потопим по-дълбоко, можем да изследваме Средноатлантическия хребет – най-дългата планинска верига на Земята.

Образувани от вулканичните сътресения, които първо са образували океана, планините на Атлантическия океан са богати на хранителни вещества, които създават изобилие от живот.

Накрая ще отплаваме към Карибските острови, за да научим как тропическите води могат да подхранват обитателите на океана, но и да причинят ужасяващи урагани вследствие на горещината на Сахара.

Голямата синева
В две вечери от понеделник, 20 септември, в 21:00 ч.

Great white shark in the deep blue water

Някои от най-вдъхновяващите морски животни в света – сини китове, гърбати китове, морски слонове, делфини, морски видри и големи бели акули – се събират всяка година край бреговете на залива Монтерей.

Много от животните ще направят дълги и трудни миграции, за да стигнат до залива, разчитайки на пренасищане с риба и планктон за награда, но някои няма да оцелеят в пътуването и нищо не е гарантирано, дори да стигнат безопасно до местоназначението.

Кои животни ще пристигнат тази година и ще има ли достатъчно храна за тях? Огромно стълпотворение е повод за празнуване, защото много от тези животни някога са били ловувани до ръба на изчезването. Сега ловът е спрял по калифорнийското крайбрежие и моретата са защитени. Екип от учени изследва тази вдъхновяваща история на успеха и открива възможни начини да защити бъдещето на нашите морета.

Чаровни супергиганти
Неделя, 5 септември, в 12:55 ч.

Picture Shows: Steve Backshall with a northern elephant seal on Californiaâ™s Ao Nuevo Beach.

В забързаната поредица, която празнува гигантските размери, Стив Бакшал ни среща с най-чаровните супергигантски животни на планетата. Той плува с крокодили в Ботсвана и кашалоти в Доминика и избягва борба с двутонни морски слонове в Калифорния. Стив също се сблъсква лице в лице с голяма бяла акула край брега на Кейптаун и проследява чудовищен слон пеша през южноафриканската пустош. Запознавайки ни със свръхгигантите, Стив демонстрира забележителните неща, които тези животни могат да правят поради размерите си.

Речни Чудовища
Започва всяка делнична вечер от понеделник, 6 септември, в 19:20 ч.

За третия сезон на поредицата екстремният рибар Джереми Уейд пътува до отдалечените краища на Земята, за да разкрие тайните на най-ужасяващите човекоядни чудовища в най-впечатляващите реки на планетата. Той открива защо морско същество се придвижва на километри навътре в Австралия, преди да отиде в Папуа Нова Гвинея, за да разкрие мистериозни смъртни случаи по р. Сепик. Не желаейки да пропусне златна възможност, той лети до Нова Зеландия и изследва легендата за смъртоностно създание в отдалечените реки и езера на континента. Джереми посещава и Япония за пръв път, за да изследва уникални риби убийци като намацу и капа и проучва южноамериканските води, за да разкрие забележителни хищници в Бразилия, Аржентина и Суринам.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 1 = 2