Каменни хора
Премиера от понеделник 3 януари в 22:00 ч.

Сезон: 1
Брой епизоди: 6 x 60 мин.
Оригинално заглавие: Stone Men
Година: 2020

Мраморът е най-луксозният вид камък в света, но добиването му от планината е труден и опасен процес, който могат да овладеят само каменарите. Най-голямото находище на мрамор в света се намира в Апуанските Алпи в Тоскана, Италия. Там повече от 2000 години се добива висококачествен мрамор, но всеки сантиметър мрамор има и своята цена. Това е борба срещу природата и стихиите, срещу планината и нейните опасности; само работещите в каменоломните са способни да водят тази битка. Следваме ги, докато работят в три различни каменоломни във високите планини на регионалния парк Апуански Алпи и снабдяват тази многомилионна индустрия, която допринася за икономическото благополучие на целия регион. Със своите инстинкти и способности те продължават процеса, който е едно постоянно предизвикателство всред лунни пейзажи и спиращи дъха гледки.

Рубрика: Страхотни австралийски недели
Всяка неделя в 18:15 ч. от неделя 9 януари

Не изоставайте от любимите си австралийски златотърсачи всяка неделя през този януари по Viasat Explore; предлагаме маратони на „Австралийски търсачи на злато“ от рано вечерта до късните часове, така че вземете одеяло и топла напитка и се насладете на най-грандиозните приключения в лова на злато всяка неделя вечер.

Герои на разрушението
Премиера от вторник 11 януари в 22:00 ч.

Сезон: 3
Брой епизоди: 6 x 60 мин.
Оригинално заглавие: Demolition Down Under
Година: 2021

Връщаме се за трети сезон на разрушения, опасности и драматични ситуации, а историите са по-внушителни от всякога. В този документален сериал в наблюдателен стил отново посещаваме заедно изоставени и опасни обекти, където се осмеляват да пристъпят само хората с твърди каски и ботуши със стоманени пръсти. Следвайте отблизо мъжете и жените, използващи машини, инструменти и техники, които досега не сте виждали. Изправени пред почти невъзможни срокове, фиксирани бюджети и труднодостъпни обекти, нашите герои на разрушението събарят сгради, домове и други структури с всякакви форми и размери. Наблюдавайте как масивна телевизионна станция, една стара бензиностанция и мотел, пълен с азбест, се превръщат в отломки по време на това безспирно и вълнуващо проучване на промишленото разрушаване и на героите, които вършат тази работа.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

84 − = 81