Огромни инженерни грешки
Започва от сряда, 1 септември, в 21:15 ч.

Изследваме най-необикновените и понякога смъртоносни инженерни бедствия.

Защо Земята е погълнала осем безценни Корвета в Кентъки, какво е причинило самоунищожаването на гигантска датска вятърна турбина и защо голям мост на магистралата в Мелбърн внезапно се е срутил по време на строителството? От трагедия с кран в провинциално Охайо до британски язовир на ръба на катастрофа, разкриваме как се е стигнало до проблема.

С достъп до дизайнерски екипи, очевидци и експерти, анализираме какво се е объркало, изследваме защо грешките са останали неоткрити и разкриваме как инженерите работят за предотвратяване на бъдещи бедствия.

Треска за нефрит
Започва от вторник, 14 септември, в 22:00 ч.

Макар че вече са открили нефрит и дори са продали няколко големи парчета, нашите герои няма лесно да успеят да превърнат новооткрито находище в печелившо начинание.

Заради Ковид магазинът за нефрит е затворил и туризмът е изчезнал. Без пари за ново оборудване, старите камиони и багери се връщат обратно в експлоатация и се развалят при всяка възможност. Проблемите не са свързани само с качването на всичко до планината, а и с работата в екип. Синът Джош постоянно се бори с баща си Робин и не го слуша. Джош дори решава да се отдели и да започне изцяло ново начинание – собствената си компания за камиони.

Както обикновено, проклятието на нефрита надделява, осуетявайки всички усилия и превръщайки привидните победи в загуби. Добре, че оптимистичният Скрапи Лари винаги е наоколо…

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

49 − 40 =