Viasat Explore

Австралийски спасителен отряд
Премиера от вторник, 23 ноември, 22:00 ч.

Сезон: 3
Брой епизоди: 10 x 60 мин.
Оригинално заглавие: Aussie Salvage Squad
Година: 2021

„Австралийският спасителен отряд“ се завръща с нова поредица от опасни спасителни мисии в надпревара с времето, при които дори една грешка може да доведе до сериозно нараняване или финансова катастрофа.

В сблъсъци с непостоянни метеорологични условия, повреди в оборудването, неразбирателство, ограничен бюджет, кратки срокове, труден релеф и даже едно-две диви животни, екипът – към който този път се присъединява майсторът багерист Райън – посреща директно всяко предизвикателство и знае как да се забавлява, докато работи.

Заснета по зашеметяващото южно крайбрежие на Западна Австралия, тази поредица е изпълнена с напрежение, вълнение и приятелство.

Пропадащи строежи
Премиера от сряда, 10 ноември, 20:55 ч.

Брой епизоди: 8 x 60 мин.
Оригинално заглавие: Construction Fails
Година: 2020

Следвайте катастрофалните провали на строителни обекти из цял свят и разберете повече за опасностите на модерното строителство.

Кранове се преобръщат, конструкции се рушат и огромни машини отказват – дори професионалистите правят грешки и понякога катастрофата е неизбежна. Обикаляме строителни обекти по цялото земно кълбо, за да покажем аварии с всевъзможни форми и размери и се впускаме в причините за неминуемото бедствие.

Поредицата проучва как и защо се случват проблемите и изследва размера на щетите. Пропускане на проверки за безопасност, игнориране на строителни правила и лошо планиране са само част от причините за бедствията, но всяка катастрофа има огромна цена. От малки експлозии на резервоари за пропан до изчезнали булдозери и цели проекти, рушащи се на прах, показваме какво се случва, когато строителството се проваля.

Viasat Nature

Диви коне
Премиера от събота, 6 ноември, 18:10 ч.

Брой епизоди: 10 x 60 мин.
Оригинално заглавие: Breaking Wild
Година: 2020

Това е вълнуваща поредица, която проследява екип от местни жители, бивши американски заселници и опитни дресьори на коне, обединени от мисията да спасят величественото стадо диви коне. В долината Немая – недокосната пустош на западното крайбрежие на Канада – препуска неуловимо и величествено стадо диви коне, които живеят успешно тук от векове, но неотдавнашният ръст на популацията им ги изправя един срещу друг в ожесточена борба за оцеляване.

Заедно с елитен екип каубои индианското племе Хани Гуитин приема предизвикателството да възстанови популацията до устойчиво ниво, изпълнявайки амбициозен план за улавяне и дресировка на някои от най-подходящите кандидати от Немая, които да бъдат изпратени в чужбина или да работят директно в долината. Това е диво пътуване, което изисква безгранична смелост, железни нерви и любов към бягането.

Скритата Индия
Премиера от неделя, 7 ноември, 14:00 ч.

Брой епизоди: 3 x 60 мин.
Оригинално заглавие: Hidden India
Година: 2015

Зашеметяваща поредица, прославяща разнообразието и цветовете на индийския субконтинент. Пътешествие от покрива на света на север до великите реки и пустини в сърцето му и тропическите гори на юг.

Това е земя, където природата е вплетена в живота на хората, място, където можете да видите животни, които не съществуват никъде другаде, и където дивата природа все още е в пълната си мощ. От Долината на цветята, сгушена в Западните Хималаи, и малките костенурки, излюпени на източното крайбрежие, до еднорогите носорози и лъвовете от гората Гир гледките и звуците на Индия са уникални; заедно те осигуряват неповторимо преживяване сред дивата природа.

Рубрика:
Седмица на маймуните
От понеделник, 22 ноември, до петък, 26 ноември, 20:00 ч.

На нашата планета има над 300 вида маймуни, като половината от тях са застрашени от изчезване. От маймуните от Стария свят, които живеят в Африка и Азия, до маймуните от Новия свят, които живеят в Централна и Южна Америка, това са едни от най-популярните и обичани същества на нашата планета.

Каним ви на седмица, посветена на маймуни с всякакви форми и размери, с премиери, представящи два от най-редките, най-застрашените и най-завладяващите видове: „Царството на мечите макаци“ и „Тайното маймунско царство на Китай“.

Тайното маймунско царство на Китай
Понеделник, 22 ноември, 19:00 ч.

Брой епизоди: 1 x 60 мин.
Оригинално заглавие: China’s Secret Monkey Kingdom
Година: 2020

Секващите дъха карстови хълмове на Китай са последното убежище на един от най-застрашените примати в света – белоглавия лангур. Останали са само 1000 екземпляра в дивата природа, а този документален филм показва най-съкровения социален живот на тези свободни и самостоятелни специалисти, които живеят на смъртоносна височина от 400 метра върху скалните стени.

Във впечатляващата среда на природния резерват Чундзуо древни семейства управляват две големи каменни цитадели. Единият цар контролира богати ресурси, защитено от крепост от варовикови скали, а другият упражнява властта си над най-голямата група лангури в света. Кой ще стигне до върха и ще грабне короната?

Царството на мечите макаци
Вторник, 23 ноември, 19:00 ч.

Брой епизоди: 1 x 60 мин.
Оригинално заглавие: The Kingdom of the Stump-Tailed Macaques
Година: 2020

Сниман в продължение на две години, този документален филм разкрива ежедневието на стадо от 60 макака, намерили убежище на отдалечен планински връх в Южен Тайланд. Проследяваме три основни семейни групи в планината, едната от които е предвождана от Бело – могъщ владетел, който не взима пленници.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 17 = 20