За всички създания – големи и малки

Премиера от петък, 12 ноември, 21:15 ч.
Година: 2021
Сезон 2: 7 x 60 мин.
Режисьор: Джеймс Хериот, Бен Ванстоун
В ролите: Николас Ралф, Рейчъл Шентън, Ана Мадели, Самюъл Уест, Калъм Удхаус

Изминали са три месеца от края на първия сезон; едно пътуване до дома в Глазгоу изправя Джеймс пред дилема, която го кара да избира измежду хората, които обича.

Докато Хелън и Джеймс се ориентират в чувствата си един към друг, Зигфрид, Тристан и госпожа Хол също са принудени да обмислят мястото си в света, а Джеймс трябва да реши дали да подкрепя семейството си или да следва сърцето си.

Епични факти

Ако сте почитатели на този прекрасен сериал, горещо ви препоръчваме истинската версия на тази история по Viasat Nature, наречена „Йоркширският ветеринар“; в тази поредица съвременни ветеринари, обучени от истинския Джеймс Хериот, се грижат за животни в Йоркшир Дейлс. Епизоди на предаването се излъчват през ноември и декември – следете www.viasatnature.bg

Криминалните случаи на Мърдок

Премиера всеки делничен ден от понеделник, 1 ноември, 20:30 ч.
Година: 2020
Сезон 13: 18 x 60 мин.
Режисьор: Морийн Дженингс, Кал Кунс, Александра Заровни
В ролите: Елен Джой, Яник Бисон, Томас Крейг, Джони Харис, Лачлан Мърдок, Шанис Бантън, Даниел Маслани

С началото на 13-ия сезон на високо оценената международно призната поредица Мърдок продължава умелата си детективска работа и създава много нови разследващи иновации. Огдън се чувства комфортно в ролята си на хирург – само за да се сблъска със сексистки намерения и любовни ухажвания, – Крабтрий продължава да пише, насърчаван от влюбената си защитничка Ефи Нюсъм и открива изненадващи истории от миналото си, а Брекънрийд се опитва да се помири с Маргарет, докато носи бремето на семейна тайна. На Хигинс му е трудно да поддържа разточителния начин на живот на съпругата си Рут, Уотс експериментира с незаконни дейности, а Мърдок се оказва в опасно противоречие с амбициозната нова съдебна лекарка Вайълет Харт.

Епични факти

В Къщата на гарата се появява ново попълнение със специален полицай Робърт Паркър (Марк Синиър), афроамериканец, бивш агент на Пинкертон, който първоначално е заподозрян в убийство на профсъюзен член, но помага за разрешаването на случая. Сред гост-звездите са Колм Фиър, Питър Стебингс се завръща като предприемача Джеймс Пендрик, а Питър Келехан – като безстрашния шпионин Терънс Майерс.

Кръв във Виена

Премиера от понеделник, 22 ноември, 22:00 ч.
Година: 2019
Сезон 2: 3 x 90 мин.
Режисьор: Стив Томпсън
В ролите: Матю Беърд, Юрген Маурер, Шарлийн Маккена, Конлет Хил, Амелия Булмор

Във Виена е настъпила есента. Младият лекар Макс Либерман и инспектор Оскар Райнхард отново работят в екип, за да разкриват из целия град престъпления, които изглеждат нерешими.

Този път самият Макс е подложен на засилена критика, когато един от пациентите му се оказва мъртъв във вана, а дуото посещава бедняшкия квартал на града, за да проучи случая на осакатен труп, свързан със Сикрет сървис. За огромна неохота на Оскар двамата се сблъскват с трудности, когато се налага манастир да сътрудничи в разследването на убийството на монах; това кара Макс да мине под прикритие, за да разбере какво се е случило. По време на разследването Макс отново се оказва в опасна близост до бившата си годеница…

Епични факти
Актрисата Луси Грифитс се присъединява към актьорския състав на този сериал, замествайки Джесика де Гау в ролята на жената учен Амелия Лидгейт; в тази втора част Амелия играе по-голяма роля, допринасяйки с опита си в различни аспекти към разследванията на Макс и Оскар.

Испанската принцеса

Продължава от сряда, 3 ноември, 22:00 ч.
Година: 2019
Сезон 1: 8 x 60 мин.
Режисьор: Ема Фрост, Филипа Грегъри
В ролите: Шарлот Хоуп, Стефани Леви-Джон, Аарон Кобам, Хариет Уолтър, Лора Кармайкъл, Руаири О’Конър, Филип Къмбъс, Ричард Пепър

Завръщайки се в света на интригата на кралския двор на Тюдор, потопете се в ярката и завладяваща история, разказана уникално от гледна точка на жените. Тя хвърля светлина и върху неразказаните истории на цветнокожите хора, живеещи и работещи в Лондон през 16-ти век. Катерина Арагонска е млада принцеса от Испания със силна воля. Английският престол й е обещан от дете и тя пристига в сивата, дъждовна Англия с придворните си дами Лина – испанска благородница от афро-иберийски произход, и сладката и свободолюбива Роза. Когато съпругът й принц Артър умира внезапно, престолът изглежда изгубен за Катерина, докато тя не измисля смел план и не насочва погледа си към новия наследник – харизматичния и своенравен принц Хари, който един ден ще управлява като крал Хенри VIII.

Епични факти

Писателката Ема Фрост е позната с работата си по „Бялата принцеса“, „Бялата кралица“, „Човекът във високия замък“, „Безсрамници“ и „Катастрофа“. Наблюдателните зрители могат да забележат Лора Кармайкъл, която дълги години игра ролята на лейди Едит в „Имението Даунтън“.

Живот в сенките

Продължава от четвъртък, 4 ноември, 22:00 ч.
Година: 2019
Сезон 2: 8 x 60 мин.
Режисьор: Кърсти Манинен, Кетри Манинен
В ролите: Еми Парвиайнен, Хану-Пека Бьоркман, Катя Кукола, Сампо Саркола, Джесика Грабовски, Олави Уусивирта, Яне Рейникайнен, Пирйо Лонка, Томи Корпела, Ееро Ритала

1956 г. е бурна година за Финландия и за целия свят. Финландският президент Урхо Кеконен започва първия си мандат в същия ден, в който започва финландската генерална стачка. Ирьо Илитало, лидерът на Юмрука, трябва да увери Кеконен, че с екипа му все още са необходими, за да остане на власт. Постепенно обаче Юмрукът осъзнава по-голям план, който излага на опасност както тях самите, така и цяла Финландия. След протестите в Полша и Унгария хората планират въстание в Източна Карелия в Русия. Тайна организация обучава войски и се сдобива със значително количество оръжия на международния оръжеен пазар с финансова помощ от ЦРУ. Хелена най-накрая научава за съдбата на майка си, но ще успее ли да спре избухването на кървава битка на източната граница на Финландия?

Епични факти

Вторият сезон на поредицата посреща двама нови членове на актьорския състав: Ееро Ритала, който спечели награда „Джуси“ за най-добър актьор и награда „Златна Венла“ за ролята си в телевизионния сериал „Оннела“, и Томи Корпела, носител на различни награди за най-добър актьор от Международния филмов фестивал в Маракеш, Московския филмов фестивал и финландските награди „Джуси“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 7 = 3