Пригответе се за лудо пътуване из удивителния свят на ловците на сапфири от централен Куинсланд! Новият сезон на „Австралийски търсачи на скъпоценни камъни“ е по Viasat Explore от 1 април, всеки понеделник в 22:00  часа. Сериалът е заснет в едно от най-богатите находища на сапфир на земята и разказва за премеждията на пет екипа.

От петък, 26 април, пък „Реставраторите от Долината на ръждата“ се завръщат с втория си сезон.   Собственикът Майк Хол е направил някои промени: неговият помощник Ейвъри сега е управител на сервиза в една от най-уникалните автомобилни общности в света, сгушена в подножието на скалистите планини, и двамата са решени, че тази година бизнесът ще бъде печеливш.

Всеки четвъртък от 21:45 часа пък Viasat Explore се посвещава на рубриката „Изграждане на структури за милиарди долари“.

Реставраторите от Долината на ръждата
Премиера от петък 26 април в 22:00 ч.

Сезон: 2
Брой епизоди: 12 x 60 мин.
Жанр: Документален/ риалити/ автомобили/ история/ технология
Оригинално заглавие: Rust Valley Restorers
Година: 2020

Сгушена в подножието на Скалистите планини е една от най-уникалните автомобилни общности в света, известна още като „Долината на ръждата“. Няма как да бъде пропусната, тъй като в нея докъдето стига погледът се простира автоморга от десетки декари със стари и изоставени коли. Работилниците за реставрация изобилстват тук… както и техните колоритни и харизматични обитатели, които използват впечатляващите си умения и опит, за да възстановяват, търгуват и продават класически коли и да превръщат купища ръжда в колекционерски мечти. Автошоуто се завръща за втори сезон и собственикът Майк Хол е направил някои промени: неговият помощник Ейвъри сега е управител на сервиза и двамата са решени, че тази година бизнесът ще бъде печеливш.

Австралийски търсачи на скъпоценни камъни
Премиера от понеделник 1 април в 22:00 ч.

Сезон: 3
Брой епизоди: 6 x 60 мин.
Жанр: Документален/ риалити/ бизнес/ експедиции
Оригинално заглавие: Gem Hunters Down Under
Година: 2023


Пригответе се за лудо пътуване из удивителния свят на ловците на сапфири от централен Куинсланд; сляпото преследване на невероятния скъпоценен камък докарва издръжлива група миньори до краен предел. Намиращи се сред удивителен природен пейзаж, те се сблъскват с екстремно време, големи опасности, огромни машини и рисковани приключения. Сериалът е заснет в едно от най-богатите находища на сапфир на земята и разказва за премеждията на пет екипа. Всеки миньор има уникален подход – някои издълбават тунели дълбоко под земята, други работят в открити мини, като изкопават дълбоки ями в земята. Всеки ден е битка… всеки камък – трудно извоювана победа.

Рубрика: Изграждане на структури за милиарди долари
Всеки четвъртък в 21:45 ч. от четвъртък 18 април


Фокусираме вниманието си върху някои от колосалните строителни проекти, показвани по Viasat Explore. В „Железница за 15 милиарда лири: официалното откриване“ надникваме зад затворени врати, където щателно се планира откриването на лондонската железопътна линия „Елизабет“ – отнела повече от десет години и най-накрая пусната в действие през 2022 г.

В „Строеж на огромен круизен кораб“ следваме екип от инженери, които имат за цел да построят един от най-големите и най-технологично усъвършенствани круизни кораби в света, демонстрирайки инженерни постижения и лукс по море. След това се впускаме в сърцето на градския пейзаж на Австралия с „Австралийско мега метро“ и проследяваме изграждането на напълно автоматизирана метросистема в рамките на пет години. Това е изключително изследване на амбицията, уменията и изобретателността, докато се разкриват историите зад тези монументални начинания.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 31 = 36