След премиерата на „Аватар“ през 2009г. светът бе превзет от филмите за супергерои. Изненадващо е, че филма все още е най-касовия за всички времена, въпреки всичко. За да върне хората към фантастичните филми, „Аватар“ ще трябва да се потруди много и да въведе отново феновете в света на Пандора.

Не отдавна чрез ексклузивен кадър в списание Empire, продуцентът Джон Ландау подсказа на хората за нов герой, който се казва Майлс Сокоро или Спайдър. Това човешко дете ще бъде осиновено от Джейк (Сам Уортингтън) и Нейтири (Зоуи Салдана). Поради своя произход, то ще създава напрежение в семейството.

Джейк го взима, но Нейтири винаги го е смятала за един от онези, които унищожиха дома и и убиха баща и. Така че цялата динамика от това ще бъде разгърната пред зрителя.

Спайдър е роден на военната база, чиито обитатели се опитваха да завземат ресурсите на Пандора. Майлс е бил бебе, когато това се е случило. У него няма нищо от желанието за мощ на героите в оригиналния „Аватар“. Джейк ще трябв ада убеди Нейтири, че Спайдър е по-скоро герой , като него- симпатичен, но в тежко положение, като На’Ви. Той ще трябва да и докаже, че у Спайдър няма и помен от военните от „Аватар“.

Спайдър е едно от децата на кланът, който Джейк и Нейтири са създали. Останалите са Нетеям, Ло’ак и Туктирей.

Историите във филмите на Джим Камерън са по големи от всеки жанр. Този път взимаме Джейк и Нейтири и построяваме най-универсалната тема около тях- семейството. Джейк идва от света на хората а Нейтири е от този на На’Ви. Двамата са, като семейство от различни раси. Децата им се чувстват, сякаш не принадлежат на нито един от двата свята.

От тук ще започнат всевъзможни конфликти. Как ще се развият, ще видим щом „Аватар 2“ дебютира в кината през Декември 2022г.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

43 − 34 =