Да поеме ролята на шоурънър за игралния сериал, Netflix наемат Албърт Ким, който вече е бил продуцент на „Слипи Холоу“ и е истински фен н оригиналната анимация н Nickelodeon.

След почти двугодишна, упорита работа по проекта, създателите на оригинална анимация Брайън Кониецко и Майкъл ДиМартино напускат проекта на Netflix. По думите им, те не са имали творчески контрол върху поредицата и посоката, в която тя е щяла да се развива. А е имала потенциала да бъде наистина добра.

След напускането им, Ким започва да си задава въпроси:

Наистина ли искам да го направя сега? Има ли как да подобря оригинала? Който и да опита да поработи върху нещо, обичано от милиони фенове, трябва да си задава тези въпроси.

Сериали, като „Игра на тронове“ и „Вещерът“ са изключително добре познати и в тях е включен фолклорът на западна Европа. „Аватар“ е добре познат и включва фолклорът на Азиатската култура. Това е рядкост и все още е. За това шоурънъра все пак решава да продължи и да заснеме поредицата с изцяло азиатски актьори.

Първият сезон ще включва 8 епизода. Целта му е била да запази оригиналния дух на анимацията, същевременно с това развивайки мащабен, фантастичен епос.

Премиерата на „Аватар: Последният повелител на въздуха“ е насрочена за четвъртък, 22.02.2024г. по Netflix.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 3 = 4